Heksengriep

Elles, Henkie en hun klasgenoten maken ongewild kennis met een “andere” wereld. Paranormale verschijnselen zijn Elles’ hobby, vandaar…
In een gruwelijk spannend avontuur maken de kinderen kennis met de kracht van Elles’ geest. Wat hebben Batte Rikus, zijn ruimtehond Biz Kwietje, Poelie & Hoelie Kedoelie, professor Assiegatus, de ijzige sneeuwfee Jeetje Mina en vele anderen te maken met de gevaarlijke glimvlinder? Hoe dicht kan Elles de Geheime Geestvlinder benaderen?
En wie zijn Pendularik junior Wicca III, Okelien, Keffie en Smellie Frikkendellie?
Ga mee op een ontdekkingstocht die wel bloedstollend cool en echt is. Als je durft, tenminste… Lekker spooky!!!

Vreemde hobby

Elles heeft een te gekke opa. Van hem erfde ze haar paranormale gaven.
Na een griezelig spannende spreekbeurt wordt haar klas omgetoverd tot een knekelhuis eerste klas. Vijf sterrenklas! Heeft Elles last van heksengriep?
Elles, Henkie en hun klasgenoten donderen in de “ondere” wereld. Ze maken kennis met een reeks vreemde snuiters. Stap voor stap vernemen ze iets over het verschrikkelijke vierkant van de Tonga-eilanden en de vlammende cirkel van de Orkney-eilanden. Helemaal mysterieus wordt het wanneer ze in de buurt van de dromenbron worden gesignaleerd en op zoek gaan naar de Geheime Geestvlinder. Kan de oppermachtige glimvlinder hen verblinden?

Prettige reis

Ga mee op zoek met Elles en Henkie en struikel over jouw verbeelding, verdwaal hopeloos en … geniet! Maak kennis met de mogelijkheden van een zuiltje draaglucht en een zuchtje stuwlucht. Fantasy is cool! En vet gaaf ook nog!

Heksengriep is fantasy, maar met een dikke knipoog naar de realiteit: Elles is niet blind voor de bedreigingen van de klimaatverandering en de gevolgen ervan. Heeft de Geheime Geestvlinder een oplossing in petto? Blijven de mysteries? Biedt de reeks Ellesboeken een mogelijke oplossing? Wie weet! Kunnen haar paranormale gaven op tegen de boze werelden rondom haar?

Kijk uit

Heksengriep is het eerste boek uit een reeks van 6. Kijk nu al uit naar Heksengroupie, Heksengebroed, Heksenkoorts, Sneeuwhex en Hexenbloed.
Lees ze, niet noodzakelijk in die volgorde en verzamel ze allemaal.

Veel leeskriebels gewenst!

 

Citaten pers | Over Rob | Bruchure
Wedstrijd Heksengriep | Uitnodiging persvoorstelling

Fragment 1.
Geestesverschijningen waren haar hobby. Ze vond er niks akeligs aan. Geesten van overleden mensen vond ze juist zeer interessant! Absoluut geen dooie boel. Je kon zoveel leren van die oude mensen met veel levenservaring. Vaak waren ze tijdens hun leven ook in contact geweest met onverklaarbare fenomenen en hadden ze vreemde ervaringen beleefd, maar beseften ze niet wat er precies aan de hand was.
“Er is mij tijdens de Esbat vannacht iets opgevallen. Er was wel degelijk iets vreemds aan de hand: het gelaat van de maan stond er bleekjes bij en de donkere vlekken die je bijvoorbeeld bij helder vriesweer of zoals gisteren op de maan kunt zien, waren zwarter dan ooit. Dat voorspelt weinig goeds. Dat is nooit een goed voorteken om de volgende dag te beginnen, zegt mijn opa. Dat heeft hij ooit eens gelezen in Het Boek der Schaduwen. Dan worden de engelen van de duisternis bijzonder onrustig.”

Fragment 2.
“Jouw opa heeft een duivelsteken op zijn lichaam staan!” haalde Francesca uit.
“Wie zegt dat?”
“De duivel zelf heeft er zijn stigma diabolicum voor eeuwig in gebrand. Achteraan op zijn bil.
Jouw opa ruikt naar zwavel. Opa Pendularik doet aan zwarte magie.”
“Leugens! Opa ruikt naar bloemenwater dat hij zelf trekt van de blaadjes. Mijn opa doet niemand kwaad!”
“Zou jij niet iets te veel fantasiestof hebben ingeademd?”
“Of verkeerd verbeeldingspoeder opgesnoven?” voegde Ed er nog spottend aan toe.